17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Vepřové maso na hořčici s vejci, hráškem a mrkví

oběěd
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření: 01 h. 30 min.
Baruš


Osmahneme cibuli a orestujeme plecko, pokrájené na kousky. Podlijeme vývarem (bujónem) a necháme povařit do poloměkka. Mezitím si na másle orestujeme hrášek s mrkví a uvaříme 2 vejce natvrdo. K poloměkkému masu přidáme 1 lžíci hořčice, promícháme a přidáme hrášek s mrkví a pokrájená vejce na plátky. Osolíme, opepříme a necháme dovařit. Podáváme s rýží.



 


RECEPTY

Rychlokvašky -okurky

Postup: Okurky nakladačky, mohbou být i přerostlé, důkladně omyjeme, nejlépe odrhneme... zobrazit recept

RECEPTY

Kyselé rybičky

Postup: Nejdříve si připravíme nálev. Svaříme vodu s cukrem, soli a kořením /tymián,... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s cuketou, sušenými rajčaty a olivami

Postup: Cukety očistíme, nakrájíme zalijeme olivovým olejem a orestujeme. Mezitím dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Švestková žemlovka

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme. Tvaroh zředíme kapkou mléka a smícháme s 1 lžící... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový koláč

Postup: Vejce smícháme s cukrem, jogurtem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...